Tuesday, July 19, 2011

ILMU SIkit =)

لَا تَقْرَبُوا الزِّنَا إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبِيلًا
Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.” (al-Isra’: 32)
لا تقوم الساعة حتى يتسافدوا في الطريق تسافد الحمير . قلت : إن ذلك لكائن ؟ قال : نعم ليكونن.


“Tidak akan berlaku kiamat itu sehingga orang berzina di jalanan sebagaimana keldai. Aku bertanya: Sesungguhnya itu akan terjadi? Jawab baginda: Ya, nescaya akan terjadi”. (Riwayat Ibn Hibban, al-Bazzar dan al-Tabarani, hadith sahih)


Aku sngt trtarik dgn AYAT kat atas ni..apapn dlam kalangan kita mnusia smua prnah berdosa.....Tpi secara teori dan senarionya..Mmg bnda ni mmg da terjadi d pskitaran kita...mmm....Xpyah nk bnyak ckp..tkut ckp tersasul plak..Dri sndri pn xbtul lagi..Just tmbah2 sikit..perkongsian ilmu..xsalah..


Bila pk blik seram jgak tgok skliling ni..orng da xknal ayah dan emak..Mnusia pn da pndai kerat2 manusia lain..Haish jgn ckp bnyaklah kamu...6t satu hari kita akan nmpk orng berzina kat jalan tau!!!! mcm kldai...xtakut......


aPAPApun..smoga adik beradik,,seppu spapat kerabat...Rakan Taulan smua terhndar...ok slmat mlam

No comments:

Post a Comment

Doa ketika Dukacita & Sedih

"Ya Allah,sesungguhnya aku adalah hambaMU,anak kepada hambaMU,anak kepada hamba perempuanMU,ubun-ubunku di tangan MU,terlaksana keatasku hukumanMU,dan adil kehakimanMU terhadapku,aku memohon kepadaMU dengan setiap nama yang ENGKAU namakan dengan diriMU, atau ENGKAU turunkan di dalam kitabMU,atau ENGKAU telah mengajarnya kepada seseorang daripada makhlukMU atau yang tersembunyi pada ilmu ghaib di sisiMU,jadikan AL-QURAN penenang hatiKU,cahaya di dadaKU,penghapus kedukaanKU dan penghilang kesusahanKU"....AMIN