Wednesday, January 18, 2012

:Sketches:


One important is ur skill..
1.Layout..Important Think is layout..arrangment sketches of the size.
2.Perpective View...to show a better 3d dmnsion.
3.Colour Finishing used a black or white pen..To maked a shadow n show that highligt point
4.Explanation-Must put a little description at the sketch.
5.Revision-put some kind of pic to show the degisn sgronoy from what
6.light Spot-for making sketches life.




WHATEVER THE TIPS sketches..CAN BE SUCCESS BY MAKING BY ur  OWN Hand..tO GET UR OWN SKILL..

Tuesday, July 19, 2011

ILMU SIkit =)

لَا تَقْرَبُوا الزِّنَا إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبِيلًا
Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.” (al-Isra’: 32)




لا تقوم الساعة حتى يتسافدوا في الطريق تسافد الحمير . قلت : إن ذلك لكائن ؟ قال : نعم ليكونن.


“Tidak akan berlaku kiamat itu sehingga orang berzina di jalanan sebagaimana keldai. Aku bertanya: Sesungguhnya itu akan terjadi? Jawab baginda: Ya, nescaya akan terjadi”. (Riwayat Ibn Hibban, al-Bazzar dan al-Tabarani, hadith sahih)


Aku sngt trtarik dgn AYAT kat atas ni..apapn dlam kalangan kita mnusia smua prnah berdosa.....Tpi secara teori dan senarionya..Mmg bnda ni mmg da terjadi d pskitaran kita...mmm....Xpyah nk bnyak ckp..tkut ckp tersasul plak..Dri sndri pn xbtul lagi..Just tmbah2 sikit..perkongsian ilmu..xsalah..


Bila pk blik seram jgak tgok skliling ni..orng da xknal ayah dan emak..Mnusia pn da pndai kerat2 manusia lain..Haish jgn ckp bnyaklah kamu...6t satu hari kita akan nmpk orng berzina kat jalan tau!!!! mcm kldai...xtakut......


aPAPApun..smoga adik beradik,,seppu spapat kerabat...Rakan Taulan smua terhndar...ok slmat mlam

Monday, May 9, 2011

Dip Show

Habis sudah diploma show..Kali ni berlangsung di perkarangan hotel seri Malaysia..Xtahu ap persaan aku..terasa macam cpat je masa berlalu..da hbis pn..selesai..Alhamdulilah..dgan habisya dip show ni..hbislah pngajian aku di Kuantan Pahang..Mengira waktu untuk ke uitm Melaka game..dan dah siap2 untuk berkemas pulang ke kampung..aku ingat lagi..

28 June 2008..3 tahun dulu,,Hari kelahiranku yang ke 18 tahun,,aku berangkat ke negeri  Pahang..Pahang sebuah negeri yang sederhana..Pembangunan disini sangat sederhana…Jauh berbanding dgan Melaka…Ketika aku tiba di negeri ini…Aku pn xthu knpa aku boleh tercmpak smpai ke sini… …Mungkin keinginan aku untuk berhijrah disni melampaui segala..Belajar dlam jurusan grafik ntah yer3 saja..Sifat berdikari yang ada dlam dri mmbuatkan aku berada disini.
aku jmpa dia seiras dgn Imam,,Ejan.Orng yng sllu aku buat hal.haaha..maafkan aku,bkan niat aku..skrang ejan pn dah xda lagi.Dah berjaya mngulung ijazh dan kerja dikota,,haha..Kat sni aku knal Nik.Ayie,,Syawal,.Muhaimin,sulhi,Alif,Saiful,enal,wan,azreen,aina..khai..aini,ikin bba..Tengku amad,dan ramai lagi...dan ____.Macam2 perkara yang aku pelajari…Dari setiap genap sudut negeri ini aku lampaui…,,,terlalu ramai remaja yang berhijrah disini seperti aku… mencari ilmu…kebanyakan mereka…terleka seketika siapa diri dan agama..Kebanyakan mereka yang dtang disini adalah orang Kelantan dan terengganu..Kebanyakan  jenayah sosial yang berlaku disini,,,bukan perlakuan anak watan negeri ini,,.

Cik jai tgah posing.haha

Budak2 grafik..fine art ada gmbar tpi xda pada aku..jgn marah.

Sesungguhnya aku sngat bersyukur sepanjang berada disini,,tiada apa yang mnghalang perjalanan hidup ini… Aku mngnali ramai manusia dan hati budi insani..Jauh di sudut hati aku..aku ingin cepat meninggalkan negeri ini..Mungkin kerana apa yang telah terjadi pada aku disini..Biarpun berat hati ini..Aku gagahi juga..berpura2 melupakan smua perkara yang dah berlaku,,aku tidak ingin mnjadi ego atau manusia yang bongkak kddukannya..Jadi kaya ttpi tiada makna..Biar kita sederhana ttpi kita berupaya dari segalanya..Aku xnk crta pnjang pasal ngri ini,,,ssunguhnya aku ckup bersyukur sja.

Habis jer dip show malam tu kita orang pergi makan ikan bakar..Penat sngt demi makan malam akhir bersama..aku dgn bbdak ni yang kna arrange..bagai nk pengsan..kira duit..pergi bank beratus kali..dgn mesin duit tersekatlah,,xniaya..huhu..ada separuh yang xnak joint coz dia orng nk makan kat hotel...biasalah ank orang2 kaya smua.....maaflah xdapat nk buat grand2 coz xda msa nk book hotel...transport pn sendiri aja..xdpat nk book ikip pnya bas,,bbdak smua dah nk blik negeri masing3..agak terkejar2 sikit..tpi xapa..mmm tercapai jugak hajat nk makn ikan bakar kat Kuantan..lalalalala...
Semua yang hadir.




Lectrer yang hadir


Kawan3 seangkatan

Saturday, March 26, 2011

Hari Terbuka TUDM 2011

Entry kali ni agak terlambat sikit sbb sibuk sngat....kali aku dn kwan2 ke Rumah terbuka TUDM kuantan pahang..atas desakan menyiapkan laporan event ni dari lectrer.....otw pergi..jam....rmai sngat orang nyer....Jam sana jaaam sni,,yang xsedap tu hujan plak,,Xboleh shoot gmbar secara bebas...mmm,...layan lah pic2 ni....ni pn ad yng d copy dr blog pertiwi2...Semangat berkobar2 lihat awan biru...mmm bila nk naik ni,,,hish........................=(

SmARt KAN?(COPY)

xSEMPAT tgok coz da balik..(COPY)

uhuuuuuu...(COPY)
(COPY)
Ni zoom dr atas...Kuantan..(COPY)


Gmbar ni di copy..hrap maklum
Hehe..nk jgak..

Pic ni tgkap sendiri=) sbb kat darat jer

Klu pkai kmera sndri mmg mcm nmpk cicak je..

Ad pertnjukan pancaragam..


Heli nuri=)(COPY)

Agak excited gak berada disini..!!! tpi keadaa hujan mmbasahi jalan2 raya mmbuatkan badan2 seakan2 melekit jer...rimas sngt cuaca mcm ni.,,tpi xper...syukur dpat shoot sikit2..bt assgmnt..Kalau nk ikutkan bnyak jgak pic yng di tgkap...tpi xdiupload..atas sbb line y xberapa shat..huhu.ok bye..

Tuesday, March 1, 2011

Ride to right..


Kali ni kita zoom event Ride to right ok??kat kuantan,.
sebenarnya saya dan rkan sesja je mnjejak kan kaki di sini,,smbil mnyelam kita mnum air,,xsngka plak bnyak gila moto yang ad dekat sini,,bleh kata terjmpa syurga motor..yeker..mmmm lyan lah..=))hope terhibur,,pda y xminat xyah tgok,,huhu

   
    klasik pun ada gak
    
  Mcm motor busu jer,,=)
Model sma tema pulak ler..
Say hai,,(0-0)
OPTIMA??Smart gak..
 
       liked.. it look so good..
  
sapa bwak cm power rangerz,,,
..hARd sOLDIer..
Cantiknya warna putih ni..seksinya body dia..
yELLow link
Besar speaker...
ank Kelahiran giat mara,,,konsep 1 mlysia...
Member2 nk jgak..hihi
Mcm yer3 jer..an..c nik ni..
lyan lah uu pnya aksi...
skoter mania,,bknlah..
Seramnya,,,xtakut pn..
Pandang bnyak kali!!tgok sit yng purple tu...Moto ni SMART Der..
Tgok owner dia,,,orng biasa je,,humble,,bgos..
ada caldina jugak..mmm,,
nk GNTING RAMBUT Dik++


                   

Doa ketika Dukacita & Sedih

"Ya Allah,sesungguhnya aku adalah hambaMU,anak kepada hambaMU,anak kepada hamba perempuanMU,ubun-ubunku di tangan MU,terlaksana keatasku hukumanMU,dan adil kehakimanMU terhadapku,aku memohon kepadaMU dengan setiap nama yang ENGKAU namakan dengan diriMU, atau ENGKAU turunkan di dalam kitabMU,atau ENGKAU telah mengajarnya kepada seseorang daripada makhlukMU atau yang tersembunyi pada ilmu ghaib di sisiMU,jadikan AL-QURAN penenang hatiKU,cahaya di dadaKU,penghapus kedukaanKU dan penghilang kesusahanKU"....AMIN